TKO SU VIRTUALNI ASISTENTI

Možda ste već čuli za pojam virtualnog asistenta, ali niste sigurni čime se bavi. Virtualni asistenti bave se raznoraznim zadacima čiji je glavni cilj poduzetnicima olakšati poslovanje. Širok je spektar djelatnosti koje obavljaju virtualni asistenti ovisno o njihovoj stručnosti, znanjima i željama.

Neki virtualni asistenti obavljaju administrativne, neki financijsko računovodstvene, a neki tehničke. Također postoji osobni asistent koji vam olakšava vaš svakodnevni život i pomaže u organizaciji vremena.

Jack of all trades, master of none

Svi smo čuli ovu izreku i mislim da je istinita, ne možeš biti dobar u svemu. Baš zato većina virtualnih asistenata svoj fokus usmjerava na određeni skup vještina. Ne bave se svi istim djelatnostima i zato je bitno naći virtualnog asistenta koji odgovara vašim potrebama. Cijeli koncept ovog zanimanja počiva na tome da nisu svi stvoreni kako bi radili sve poslove, pa tako ni virtualni asistenti ne mogu obavljati baš svaki zadatak. Puno ljudi uzima različite virtualne asistente za različite djelatnosti i tako su sigurni da će posao biti obavljen stručno, efikasno i u roku.

Virtualni asistent je samozaposlena osoba što znači da ne morate brinuti o zapošljavanju, plaćanju doprinosa, godišnjem odmoru ili bolovanju. Također platit ćete samo ono što je odrađeno, po satu ili po projektu ovisno što je dogovoreno.

Za poduzetnike je bitno da znaju delegirati zadatke, ali to je tema za drugi post.

Ako i vi razmišljate o tome trebate li virtualnog asistenta, slobodno se javite za besplatne konzultacije!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *